Stark historia sedan 1978

I mer än fyra decennier har ALFFOOD försett livsmedelsindustrin på den nordiska och baltiska marknaden med smakupplevelser, smaksättare och råvaror. Företaget grundades som Radell AB av Donald Radell 1978 men drevs från 2008 av en tidigare anställd vid namn Alf, därav företagsnamnet. 2016 togs ALFFOOD över av nuvarande ägare och vd Peter Widell som med sin passion för livsmedel i allmänhet och produktutveckling i synnerhet har sett till att förvalta och förädla arvet efter tidigare ägare.

ALFFOOD representerar flera av världens ledande producenter av högkvalitativa råvaror och ingredienser. Huvudmännen som producerar ingredienser finns över hela planeten och det som produceras tillgängligör vi sedan för den nordiska och baltiska livsmedelsindustrin. På senare tid har spelplanen vidgats och ALFFOOD har tagit klivet ut på den internationella marknaden, med försäljning i bland annat England, Irland, Spanien och Förenade Arabemiraten. Ambitionen är att växa ytterligare, men i enlighet med våra fundament där eventuella förvärv måste passa in i vår portfölj.

Vår vd

Peter Widell har varit verksam inom livsmedelsbranschen sedan 1989 då han genom tillfälligheter fick jobb på Skånemejerier i väntan på militärtjänsten. 1997 slutförde han sin utbildning i Livsmedelsteknologi vid Lunds Universitet, varefter han återgick i tjänst hos Skånemejerier, med produktutveckling och bakteriekultur som främsta arbetsuppgifter. Peter blev sedan headhuntad till Scanfood hos vilka han jobbade som produktionschef i tre år. Under perioden 2002-2006 jobbade Peter med teknisk försäljning hos Radell AB. 2006-2011 arbetade Peter för ett danskt bolag med att bygga upp den svenska filialen, innan han på ett amerikanskt bolag fick rollen som vd för Europa, Mellanöstern och Afrika.

Idag

ALFFOOD representerar flera av världens ledande producenter av högkvalitativa råvaror och ingredienser.

2016

ALFFOOD togs över av nuvarande ägare och vd Peter Widell som med sin passion för livsmedel i allmänhet och produktutveckling i synnerhet har sett till att förvalta och förädla arvet efter tidigare ägare.

2008

En tidigare anställd vid namn Alf tog över, därav företagsnamnet.

1978

Företaget grundades som Radell AB av Donald Radell.